Olej konopny

Olej konopny najlepszy tłoczony na zimno. Posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych (zwłaszcza Omega 3, 6 i 9), które dzięki odpowiednim proporcjom są przez nasz organizm przyswajane łatwiej niż w przypadku innych olejów. Bogaty jest także w witaminy, białko, aminokwasy i inne niezbędne człowiekowi mikroelementy. Ponadto nie zawiera cholesterolu, wspiera system odpornościowy i wpływa korzystnie na nasze kości. 
Olej konopny stanowi doskonały zamiennik oliwy z oliwek lub zwykłego oleju. Z powodzeniem możemy użyć go jako dodatek do surówek, sałatek, sosów i dressingów. Pamiętać należy jedynie o tym, że olej ten nie nadaje się do smażenia. Warto po niego sięgnąć, gdyż nie tylko wzbogaci smak naszych potraw, ale także wesprze nasz organizm od środka.

Olej konopny BIO 250ml

Składniki: Ekologiczny olej konopny tłoczony na zimno.
Zastosowanie: Stosować wyłącznie na zimno. Spożywać bezpośrednio lub jako dodatek do surówek, sałatek, dipów, sosów, ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw itp.

Nasiona konopne niełuskane BIO, 200g

Są zdrową alternatywą dla mięsa i ryb, idealne dla wegetarian i sportowców. Wspomagają pracę wątroby i mózgu, dobre dla skóry, paznokci, kości i włosów, stymulują układ odpornościowy. Bogate w błonnik, białko ( 35% - 18 aminokwasów, w tym 7 podstawowych). Tłuszcze (47% ): Omega-3, Omega-6, Omega-9, 20 minerałów i mikroelementów: Mg, P, K, S Ca, Zn.

Nasiona konopne łuskane BIO, 200g

Bogate w błonnik, białko ( 35% - 18 aminokwasów, w tym 7 podstawowych). Tłuszcze (47% ): Omega-3, Omega-6, Omega-9, 20 minerałów i mikroelementów: Mg, P, K, S Ca, Zn. Jedz łuskane nasiona konopi w formie jaką lubisz. Spożywaj do 2-3 łyżki dziennie dodając do ulubionego smoothie, shake’a, mleka lub soku. Wymieszaj z musli , płatkami czy owsianką. Posyp mufinki, naleśniki lub sałatkę.

Artykuły spożywcze

Ziarna konopi Dostępne zarówno w łupinach jak i bez. Ziarna konopi są niezwykle bogate w białka – 3 łyżki ziaren to aż 11g białka. Zawierają także wszystkie niezbędne dla organizmu człowieka witaminy i minerały, w tym m.in. wapń, magnez i żelazo. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do musli, sałatek i deserów. Z ziaren konopi możemy przygotować także mleko konopne będące idealnym zamiennikiem tradycyjnego mleka dla osób z alergią pokarmową lub nietolerancją laktozy.
Mleko konopne najłatwiej jest przygotować z nasion łuskanych – 1 szklankę nasion trzeba zalać ok. 3 szklankami wody mineralnej i zmiksować na gładką konsystencję. W przypadku nasion niełuskanych należy je najpierw namoczyć na kilka godzin w wodzie, a po zmiksowaniu przecedzić przez gęste sito by pozbyć się łupin.

Białko konopne (proteina) BIO

Składniki: 100% ekologicznego białka konopnego.
W 50% składa się z białka, które jest niezbędne do budowy mięśni. Posiada więcej niezbędnych do walki z cholesterolem kwasów omega 3 niż oliwa z oliwek. Jest bardzo bogatym źródłem magnezu, żelaza, manganu i cynku.

Kapsułki z olejem konopnym

Olej z nasion konopi w kapsułkach stanowi uzupełnienie codziennej diety. Tłoczony na zimno dostarcza organizmowi Niezbędnych Nienasonych Kwasów Tłuczowych takich jak: kwas linolowy, kwas alfa-linolenowy oraz kwas gamma-linolenowy.

Kapsułki z olejem konopnym

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecana dzienna porcja: 2 kapsułki. Najlepiej spożywać w trakcie posiłku, popijając wodą. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.
Copyright © 2018 Marihuana medyczna, Wszelkie prawa zastrzeżone.
Liczba odwiedzin: 2769
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem